“Καλησπέρα σας,
Ενδιαφέρομαι για να αυξήσω το ύψος μου και από ότι έμαθα γίνεται με διατατική οστεογένεση. Θέλω να ρωτήσω το κόστος και πόσο μπορώ να αυξήσω το ύψος μου; Εννοώ χωρίς προβλήματα λειτουργικά. Οι απόψεις διίστανται για το εάν μπορώ να κάνω επέμβαση παράλληλα στον μηρό και στην κνήμη. Κάποιοι μου είπαν ότι είναι επικίνδυνο για λειτουργικά προβλήματα να πάρω π.χ 5 εκατοστά από τον μηρό και άλλα 5 από την κνήμη και ότι θα ήταν καλύτερα για αυτό να επέμβουμε μόνο από την κνήμη. Έχω ύψος 1,70 αλλά θέλω να φτάσω το 1,80. Πείτε μου και κόστος σας παρακαλώ.

Χρίστος

Aγαπητέ κ. Χρίστο,

1. Το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας ανέρχεται γύρω στις 20000ευρώ για χειρουργική  επέμβαση σε  δύο κνήμες.
2. 10 με 15 εκατοστά επιμήκυνση θεωρείται ασφαλής στόχος.
3. Θεωρείται ασφαλές να επέμβαση και στο μηρό και στην κνήμη, σε διαφορετικά όμως στάδια.

 

Επιμήκυνση κάτω άκρων για αισθητικούς λόγους.

Είναι σύμφωνη με την ιατρική δεοντολογία η εφαρμογή της μεθόδου για αισθητικούς και μόνο λόγους σε ανθρώπους χαμηλού αναστήματος ;

Λόγω του μακρού χρόνου για την περάτωση της μεθόδου, την υψηλή συχνότητα επιπλοκών και της δυσκολίας συμμόρφωσης, θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην εφαρμογή της μεθόδου για αισθητικούς λόγους και να αφορά επιλεγμένα περιστατικά.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε σε παλαιότερο άρθρο μου

http://109.73.233.101/~dkorthos/2014/05/02/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B7-a-perfect-brake-2/

Ευχαριστώ πολύ,

Χειρουργός Ορθοπαιδικός – Τραυματολόγος

Αφήστε κάποιο σχόλιο